Использование методов псевдоинверсии и регуляризации в адаптивных моделях структурного представления и обработки данных - Гаращенко, Ф.Г.; Дегтярь, О.С. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Наведено математичні моделі представлення даних в структурному вигляді для статичного випадку, що базуються на прямій та двоїстій задачах регуляризації, та оцінки обчислювальної складності відповідних методів. На їх основі розроблено ітераційні схеми для корекції вектора невідомих параметрів у випадку динамічного надходження експериментальних даних. Отримано оцінки збіжності запропонованих ітераційних схем у класі еліпсоїдів, де фазові обмеження задаються у вигляді паралелепіпеда.