Что такое теория гиперслучайных явлений - Горбань, И.И. (Проблемы управления и информатики, 2017)
В оглядовій статті представлено нову фізико-математичну теорію гіпервипадкових явищ, що описує масові фізичні явища з урахуванням порушень статистичної стійкості. Наведено методику та результати дослідження порушень статистичної стійкості, математичні основи опису фізичних явищ гіпервипадковими моделями, принципи математичної статистики, узагальнений закон великих чисел, узагальнену центральну граничну теорему та області доцільного використання теорії.