Штучний інтелект, нейронні мережі та спектральні властивості випадкових матриць (за матеріалами наукового повідомлення на засіданні Президії НАН України 28 травня 2025 р.) - Афанасьєв, Є.В. (Вісник НАН України, 2025)
У доповіді наведено результати досліджень штучного інтелекту на основі нейронних мереж, властивостей нейронних мереж та використання теорії випадкових матриць. Ці результати, отримані у відділі математичної фізики Фізико-технічного інституту низьких температур ім. Б.І. Вєркіна НАН України, можуть бути застосовані до побудови глибоких нейронних мереж.