Фізико-хімічні основи створення нових функціональних матеріалів на основі оксидів рідкісноземельних елементів (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 4 червня 2025 р.) - Корнієнко, О.А. (Вісник НАН України, 2025)
У доповіді наведено актуальні результати фундаментальних досліджень, проведених науковцями Інституту проблем матеріалознавства ім. I.М. Францевича НАН України, з вивчення фазових рівноваг у багатокомпонентних оксидних системах рідкісноземельних елементів та створення нових матеріалів на їх основі. Актуальність цих робіт зумовлена перспективністю застосування таких матеріалів у фотоніці, оптоелектроніці, сонячній енергетиці, медицині тощо.