Фізичне матеріалознавство функціональних сплавів із пам’яттю форми та технологічні рішення для промисловості України (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 4 червня 2025 р.) - Фірстов, Г.С. (Вісник НАН України, 2025)
У доповіді наведено актуальні результати фундаментальних і прикладних досліджень, проведених в Інституті металофізики ім. Г.В. Курдюмова НАН України в галузі фізичного матеріалознавства сплавів із пам’яттю форми. Розглянуто запропоновані науковцями технологічні рішення для промисловості України.