Відновлювані джерела енергії та їх використання для систем розподіленої генерації (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 16 липня 2025 р.) - Кузнєцов, М.П. (Вісник НАН України, 2025)
У доповіді наведено актуальні результати досліджень Інституту відновлюваної енергетики НАН України, спрямовані на розв’язання важливих науково-технічних проблем, пов’язаних із використанням відновлюваних джерел енергії. Зазначено, що розвиток науково-прикладних основ забезпечення впровадження відновлюваних джерел енергії сприяє підвищенню енергетичної безпеки України, зменшенню забруднення довкілля та виконанню Україною взятих на себе міжнародних зобов’язань.