Цитоскелет як внутрішньоклітинний регулятор і мішень для біологічно активних сполук (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 2 липня 2025 р.) - Ємець, А.І. (Вісник НАН України, 2025)
У доповіді наведено актуальні результати фундаментальних досліджень, проведених у ДУ «Інститут харчової біотехнології та геноміки НАН України» і спрямованих на розкриття ролі цитоскелета в забезпеченні структурної й сигнальної організації еукаріотичних клітин. Розглянуто можливості використання цитоскелета як мішені для пошуку природних і синтетичних біологічно активних речовин.