О приближении квазигладких функций их интегралами типа Пуассона - Харкевич, Ю.И. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Досліджено питання про наближення квазігладких функцій їх інтегралами типу Пуассона. Розв’язання цієї проблеми знаходить своє застосування в різних розділах прикладної математики, зокрема, в теорії прогнозування і прийняття рішень, в математичному моделюванні складних технічних і економічних систем, при розгляді задач оптимального керування, при побудові чисельних алгоритмів, а також при стисненні інформації. Отримано повні асимптотичні розклади степенями (1−r) точних верхніх граней відхилень квазігладких функцій від їх інтегралів типу Пуассона в рівномірній метриці.