Календарна обрядовість українців у дослідженнях учених ХХ-ХХІ століть - Стішова, Н. (Матеріали до української етнології, 2019)
У статті проаналізовано праці вітчизняних і зарубіжних учених XX–ХХІ ст., у яких досліджено календарну звичаєво-обрядову культуру українців для з’ясування стану збереженості святкової обрядовості й рівномірного представлення річних циклів, а також взаємозв’язку релігійної та світської сфер у календарно-святковій обрядовості, ролі та місця обрядів у релігії.