Початок та закінчення життєвого шляху людини в традиціях Сумщини (середина - друга половина ХХ століття) - Гавриленко, В. (Матеріали до української етнології, 2019)
Стаття присвячена огляду звичаїв і традицій, пов’язаних з початком та закінченням життєвого шляху людини. Дослідження базується на матеріалах польових записів, здійснених у населених пунктах Сумської області (етнографічно належних до Полтавщини, Слобожанщини, Полісся). Записи представляють спогади інформантів щодо періоду середини – другої половини ХХ ст.