Документи до історії вищої спеціальної освіти на Україні в другій половині XIX — на початку XX ст. - Степанович, Є.П. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1991)
У статті аналізуються звіти вищих спеціальних учбових закладів, листування, протоколи засідань учбових рад вузів, правила і програми занять та інші документи з історії вищої спеціальної освіти на Україні в кінці XIX — на початку XX ст.