Динаміка чисельності міських поселень Волинського воєводства XVI — першої половини XVII ст. (1566 — 1648) - Заяць, А.Є. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1992)
Розглядаються процеси урбанізації Волинського воєводства в XVI — XVII ст.