Проблеми збереження історичного середовища в містах України (За матеріалами Житомира та Бердичева) - Бондаренко, P.І. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1992)
Розглядаються проблеми збереження ідейної, функціональної та естетичної єдності історико-культурного середовища міст України.