Східне Поділля на картах XVI ст. Флора, анотації та Іконографія (джерелознавче значення) - Дашкевич, Я.Р. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1992)
Стаття продовжує висвітлення джерелознавчого значення карт XVI ст., а також відбиття на них ландшафту. Попередня стаття була вміщена у збірнику "Географічний фактор в історичному процесі". — К.: Наукова думка, 1990.