Етнофестивалі другої половини ХХ – початку ХХІ століття як складова фольклорної культури Болгарії - Огієнко, І. (Матеріали до української етнології, 2021)
Статтю присвячено дослідженню фольклорної фестивальної культури в Болгарії в другій половині ХХ – на початку ХХІ ст. Розглянуто характерні особливості фольклорної фестивальної культури Болгарії, визначено основні функції фольклорних фестивалів, класифіковано низку відомих міжнародних, національних і локальних фестивалів етнофольклорного напряму, що відбуваються в різних містах і селах Болгарії. Описано перші етнофестивалі в Болгарії, такі як Собор народної творчості і тваринництва в Рожені, Собор народної творчості в Копривщиці, Міжнародний фольклорний фестиваль у Бургасі, Собори народної творчості «Пірін співає», «Балкан співає і розповідає» та ін., які проводяться з початку 60‑х років ХХ ст. до сьогодні й саме з яких розпочався розвиток фольклорно-фестивального руху в Болгарії.