Тваринний світ в геральдичній спадщині міст України - Іщенко, Я. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1998)
Розглянуті нами понад 90 зображень представників тваринного світу, від хижаків до плазунів та комах — яскраво засвідчують про притаманну вітчизняній геральдиці зацікавленість у відтворенні живих істот у знаковій системі. Не дивлячись на те, що потрапили вони до міської геральдики у різний час, мотиви живої природи завжди залишились досить популярними, як і “ландшафтні” символи — поля, гори, скелі, річки.