Робастное моделирование по данным наблюдений с применением полиномиального итерационного алгоритма МГУА - Аксенова, Т.И. (Проблемы управления и информатики, 2008)
Представлено поліноміальний ітераційний алгоритм, що реалізує техніку робастного параметричного і структурного оцінювання в рамках ідеології МГУА. Дворівнева структура нейромережі з контролем складності моделі забезпечує обчислювальну стабільність алгоритму МГУА-PNN. Наведено обчислювальний експеримент, що демонструє параметричну і структурну стійкість до грубих помилок спостережень, а також приклади розв’язання задач моделювання у фармакології та медицині.