Решение задачи дискриминантного анализа в условиях структурной неопределенности на основе метода группового учета аргументов - Сарычев, А.П. (Проблемы управления и информатики, 2008)
Розглянуто задачу пошуку оптимальної за складністю дискримінантної функції. Описано критерії якості дискримінантних функцій, розроблених в рамках методу групового урахування аргументів: критерій, що заснований на розбивці спостережень на навчальну й перевірну вибірки, і критерій ковзного іспиту. Задачі цього класу відносяться до задач розпізнавання образів в умовах структурної невизначеності, які розглядалися О.Г. Івахненком ще в 60–70-х роках минулого століття як актуальні задачі технічної кібернетики.