Відзначення 100-річчя з дня народження В.П. Задонського - Сапун, М.М. (Український історичний журнал, 1988)
8 серпня 1988 р. в Інституті історії партії при ЦК Компартії України відбулись урочисті збори громадськості, присвячені 100-річчю від дня народження відомого партійного і радянського діяча і вченого Володимира Петровича Затонського. У зборах взяли участь ветерани партії, працівники народної освіти, науковці Інституту літератури та Інституту історії АН УРСР, Інституту історії партії при ЦК Компартії України, студенти і викладачі Київського держуніверситету, в якому вчився В. П. Затонський та Київського політехнічного інституту, де ювіляр працював викладачем, а також представники громадськості.