Алгоритм прогонки для решения задач оптимального управления с трехточечными краевыми условиями - Алиев, Ф.А.; Зульфугарова, Р.Т.; Муталлимов, М.М. (Проблемы управления и информатики, 2008)
Запропоновано алгоритм прогонки для розв’язання задачі оптимального керування з триточковими крайовими умовами, згідно з яким відшукання початкових умов зводиться до розв’язання відповідної системи лінійних алгебраїчних рівнянь. Аналогічний алгоритм запропоновано для дискретного випадку.