О приближении гладких функций L-сплайнами в точке - Худая, Ж.В. (Проблемы управления и информатики, 2008)
Побудовано «майже інтерполяційні» узагальнені L-сплайни на основі базисних функцій, склеєних з частин розв’язків диференціального рівняння, коефіцієнти якого змінюються від відрізка до відрізка. Отримано оцінку похибки наближення такими сплайнами гладких функцій в довільній точці і доведено понадзбіжність у вузлах сплайна, що наближає функції, які задовольняють тому ж диференціальному рівнянню, що і побудований сплайн.