Колекція мікрофільмів фашистської окупаційної адміністрації і командування вермахту в ЦДАЖР УРСР - Шевчук, А. П.; Яковлева, Л. В. (Український історичний журнал, 1989)
У Центральному державному архіві Жовтневої революції, вищих органів державної влади і органів державного управління Української РСР сконцентрована достатня кількість документів, що дає змогу дослідникам всебічно вивчати в комплексі питання історії Великої Вітчизняної війни 1941 — 1945 рр. Серед них на особливу увагу заслуговують трофейні матеріали фонду КМФ-8 «Колекція мікрофотокопій документів німецько-фашистської окупаційної адміністрації і командування вермахту, що діяли на тимчасово окупованих східних територіях» за 1939—1945 рр.