Микола Мушинка: In memoriam - Сергієнко, В. (Матеріали до української етнології, 2024)
На одній з найвідоміших етнографічних мап України засновник української картографії Степан Рудницький у 1915 році позначив як українські частину земель нинішнього сходу Словаччини – батьківщини видатного українського етнографа Миколи Мушинки (1936–2024), завдяки якому прізвище розстріляного 1937 року на Соловках Рудницького буде реабілітоване та повернуте на сторінки академічних видань.