Исследование метода итеративной идентификации многомерных дискретных систем - Губарев, В.Ф.; Жуков, А.О. (Проблемы управления и информатики, 2008)
Досліджено метод ітеративної ідентифікації багатовимірних дискретних систем. На базі даного методу розробляються та обґрунтовуються алгоритми, орієнтовані на послідовне відновлення окремих кластерів мод, що отримали назву субмоделей. При цьому розмірність апроксимуючої моделі узгоджена за точністю з вихідними даними, що особливо важливо при ідентифікації в умовах обмеженої невизначеності.