Синтез оптимального управления линейными стохастическими динамическими системами с конечным последействием и пуассоновскими возмущениями - Лукашив, Т.О.; Ясинская, Л.И.; Ясинский, В.К. (Проблемы управления и информатики, 2008)
Одержано функціонал Беллмана і оптимальне керування для задачі керування лінійною стохастичною системою, що описується лінійними стохастичними диференціально-функціональними рівняннями зі скінченною післядією і пуассонівськими перемиканнями з квадратичним функціоналом якості. З метою визначення відповідних функцій для побудови функціонала Беллмана та оптимального керування запропоновано систему звичайних диференціальних рівнянь, для якої обґрунтовано існування єдиного розв’язку. Наведено окремі випадки розглянутої задачі керування.