Классификация нечетких задач оптимального разбиения множеств и некоторые подходы к их решению - Киселева, Е.М.; Лебедь, О.Ю. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Наведено класифікацію нечітких задач оптимального розбиття множин. Розглянуто три підходи до розв’язування задач оптимального розбитття множин у випадку нечіткої множини допустимих розбиттів. Доведено, що розв’язки, отримані на основі двох перших підходів, еквівалентні. Третій підхід базується на введені допоміжної функції, що дозволяє безпосередньо застосовувати для розв’язання задач, що розглядаються, підхід Беллмана–Заде.