Результаты и перспективы космических исследований Солнца. Часть 1 - Кузнецов, В.Д. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Представлено огляд найважливіших наукових результатів досліджень Сонця, отриманих за останні роки за допомогою космічних апаратів космічними агентствами різних країн. Огляд присвячено п’ятдесятиріччю космічної ери. Послідовно викладено результати щодо різних шарів Сонця — від внутрішніх до фотосфери, сонячної корони і сонячного вітру. Надано стислу інформацію про заплановані сонячні космічні проекти.