О ритмике изменений планетарного индекса геомагнитной активности - Лычак, М.М.; Царук, Н.П. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Використання модифікованої методики визначення циклічних складових індексу сонячної активності дозволило встановити наявність подібних складових в процесі змін середньогодинних значень планетарного індексу геомагнітної активності. Серед них містяться як цикли, близькі за середнім періодом до циклічних складових індексу сонячної активності, так і інші, в тому числі зумовлені рухом Землі по орбіті навколо Сонця, а також навколо власної осі.