Равновесие в экономической системе с разными типами стратегий поведения потребителей - Махорт, А.Ф. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Розглянуто математичну модель, що описує відкриту економічну систему з урахуванням наявності в ній монополістів та з різними стратегіями поведінки споживачів. Знайдено вирази для модельних характеристик, що визначають оптимальний стан рівноваги економічної системи. Показано, що реалізація різних станів рівноваги пов’язана з вибором стратегії оподаткування.