Достаточные условия оптимальности задачи управления системами случайной структуры с бесконечным последействием при наличии марковских параметров - Мусуривский, В.И. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Обґрунтовано загальний підхід до розв’язання задачі керування системами випадкової структури з нескінченною післядією, що використовує метод динамічного програмування Беллмана. Наведено функціональне рівняння Беллмана, на основі якого для лінійних систем можна побудувати оптимальне керування та отримати мінімальне значення критерію якості.