Оценка информационного содержания гистограмм в распознавании изменений изображений дистанционного зондирования Земли - Белозерский, Л.А.; Орешкина, Л.В. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Уточнюються представлення інформаційного змісту гістограм розподілу яскравостей зображень дистанційного зондування Землі, проаналізовано форми проявів їх змісту при змінах зовнішнього вигляду певних ділянок земної поверхні, визначено доступні за гістограмами оцінки сутнісних властивостей їх станів, продемонстровано відповідні особливості і можливості, що виникають в результаті моделювання та обробки експериментальних даних супутникової зйомки.