Оценка основных этапов и степени завершенности аграрных реформ - Еримизина, М.И. (Культура народов Причерноморья, 2006)
В статті приводиться класифікація перехідних періодів економіки, пропонується шкала політичних та економічних інститутів для оцінки ступеня завершеності аграрних реформ, та дається експертна оцінка рівня завершеності перетворень в АПК України.