Ефективний бактеріальний засіб “антимишин” для захисту врожаю від мишоподібних гризунів - Дяченко, Г.М.; Кравченко, Н.О.; Головач, О.В.; Дмитрук, О.М. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2007)
У результаті скринінгу культур мікроорганізмів, ізольованих від хворих гризунів з ознаками тифозної інфекції, отримано 4 штами родентопатогенних бактерій. Показано, що пасажування ізольованих штамів через організм білих мишей сприяє збереженню ними вірулентності. В експерименті підтверджено високі родентоцидні властивості створеного на основі штаму Salmonella enteritidis 1Ч бактеріального зернового препарату “Антимишин”.