Професійно-орієнтоване навчання та когнітивна психологія формування цільових рішень інтелектуальним агентом як основа моделі поведінки - Сікора, Л.С.; Поліщук, М.Б.; Друк, Н.Р.; Левицька, Г.Н. (Моделювання та інформаційні технології, 2010)
На основі когнітивних моделей проведено аналіз моделей прийняття рішень в складних технологічних системах.