Вимір відстаней на цифрових картам з урахуванням еліпсоїду - Лаптєв, В.О.; Уварова, Т.В.; Степанов, М.М. (Моделювання та інформаційні технології, 2010)
Запропоновано новій підхід до виміру відстаней на поверхні відносності (еліпсоїді) обертання з коректуванням для земної поверхні.