Економічна конституція України як засіб регламентації фінансово-економічної діяльності держави - Андрушків, Б.; Кирич, Н.; Стойко, І. (Схід, 2010)
У статті обґрунтовано необхідність розробки й упровадження Економічної Конституції України (ЕКУ) - Основного Економічного Закону держави, згідно з яким функціонування національної економіки повинно забезпечувати планово-економічне й фінансове бачення перспектив розвитку конкурентних галузей національної економіки з науково обґрунтованими податковими можливостями регіонів; економічний захист вітчизняного товаровиробника; соціальний захист громадян; чесний, вчасний і справедливий розподіл і перерозподіл прибутків, сукупного суспільного продукту; створення умов і зацікавленості у творчій праці; реалізацію соціальної політики.