К вопросу о нефротоксичности свинца, кадмия и ртути у животных (экспериментальные данные) - Андрусишина, И.Н.; Лампека, Е.Г.; Голуб, И.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
Вивчено накопичення свинцю, кадмію та ртуті у цільній крові, печенці та нирках білих щурів в умовах підгострої дії різних концентрацій металів. Виявлено, що свинець найбіль єфективно накопичується і утримується у крові, кадмій переважно накопичується у печінці. Нефротоксична дія, характерна для всіх елементів, що вивчались, однак найбільш виражена була для свинцю та ртуті.