Механизмы хемотаксиса лейкоцитов при воспалении - Гоженко, А.И.; Бабий, В.П.; Котюжинская, С.Г.; Картавенко, Н.П. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
Проведений огляд літератури по механізмах хемотаксису лейкоцитів при запалювальних процесах. Дана повна характеристика хемотаксичних речовин та цитокинів-хемокинів, які активують рух лейкоцитів та їх еміграцію в тканини. Показаний процес руху лейкоцита - локомоції, пов'язаний з функцією актин-міозинового комплексу та опосредований спеціальними білками.