Розробка цінової стратегії у галузі вищої освіти - Зінченко, В.О. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
На сучасному етапі розвитку системи вищої освіти в Україні необхідність існування платних освітніх послуг не викликає заперечення в будь-яких суб’єктів цього ринку: навчальних закладів, потенційних споживачів, держави, служби зайнятості. Однак дослідження в сфері ціноутворення освітніх послуг в Україні свідчать про відсутність їх економічного обґрунтування. Метою статті є дослідження особливостей розробки стратегії ціноутворення в закладах вищої освіти України. Ключові слова: цінова стратегія, попит на професію, хвильові зміни попиту, мінливі ціни.