Государственный контроль за концентрацией капитала - Кабиллу, А.М. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
У сучасній економіці концентрація промислового капіталу, що приводить до монополізації ринків, є об’єктивним економічним процесом, який постає як природна реакція господарюючих суб’єктів на посилення конкуренції, перш за все в міжнародному масштабі. Одним з основних завдань держави є визначення правильного ступеня концентрації капіталу, яка, з одного боку, істотно не обмежуватиме конкуренцію, з іншого — дозволить вітчизняним підприємствам вигравати в конкурентній боротьбі. Ключові слова: капітал, держава, ринок, монополія, конкуренція.