Токсиколого-гигиеническая оценка винилискож транспортного назначения - Третьякова, Е.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
Проведена токсиколого-гігієнічна оцінка чотирьох видів вінілісшкір. В нормальних умовах експлуатації ці зразки відповідають гігієнічним вимогам. Дослідження токсичності продуктів горіння показало, що при термодеструкції матеріалів виділяється широкий спектр хімічних речовин, що відноситься до різних класів небезпеки. Летальний ефект, враховуючи концентрацію карбоксигемоглобіна в крові, може бути викликаний комбінованою дією на організм СО, С02 і HCl.