Криза полісних засад людського життя в рефлексіях стоїків та епікурейців - Неліп, М.І.; Трофименко, М.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена особливостям розвитку політико-правових поглядів античності, а саме філософським концепціям стоїків та епікурейців. Розглядаються особливості розвитку античного поліса, причини його кризи та занепаду, діалектика їх взаємозв’язку із політичними та правовими вченнями стоїків та епікурейців. Ключові слова: поліс, стоїцизм, епікуреїзм, еллінізм.