Правовое разрешение проблем борьбы с терроризмом: опыт Азербайджанской Республики - Гулиев, А.Д. (Часопис Київського університету права, 2010)
В умовах глобалізації міжнародний тероризм розглядається не тільки як погроза окремо взятим державам, а й виклик всьому людству. Це визначило ряд принципово нових характеристик терору епохи глобалізації. Ключові слова: сепаратизм, міжнародний тероризм, тероризм і агресивний сепаратизм, етнічний сепаратизм, конституційний лад і територіальної цілісність, локальні етнічні конфлікти організованою злочинністю, наркобізнес, торгівлею зброєю й людьми.