Удосконалення процесу управління якістю продукції в акціонерному товаристві

Якість продукції належить до найважливіших критеріїв функціонування підприємства в умовах відносного насичення ринку і переважаючої нецінової конкуренції. Поліпшення якості продукції вимагає підвищення якості сировини, матеріалів, комплектуючих виробів, упровадження нових прогресивних технологій і м...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2011
Автори: Семенов, А.Г., Король, С.А.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Інститут економіки промисловості НАН України 2011
Назва видання:Економічний вісник Донбасу
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/24126
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Удосконалення процесу управління якістю продукції в акціонерному товаристві / А.Г. Семенов, С.А. Король // Економічний вісник Донбасу. — 2011. — № 2. — С. 167-173. — Бібліогр.: 4 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-24126
record_format dspace
spelling irk-123456789-241262013-02-13T03:02:36Z Удосконалення процесу управління якістю продукції в акціонерному товаристві Семенов, А.Г. Король, С.А. Менеджмент Якість продукції належить до найважливіших критеріїв функціонування підприємства в умовах відносного насичення ринку і переважаючої нецінової конкуренції. Поліпшення якості продукції вимагає підвищення якості сировини, матеріалів, комплектуючих виробів, упровадження нових прогресивних технологій і методів організації виробництва. Запропоновано створити на ВАТ „ЗТР” гуртки якості, що становлять метод навчання і заохочення персоналу в поліпшенні якості продукції і розраховано економічний ефект від їх упровадження на підприємстві. Ключові слова: якість продукції, планування, гуртки якості, конкурентоспроможність, мотивація, економічний ефект. Качество продукции принадлежит к важнейшим критериям функционирования предприятия в условиях относительного насыщения рынка и преимущественной неценовой конкуренции. Улучшение качества продукции требует повышения качества сырья, материалов, комплектующих изделий, внедрения новых прогрессивных технологий и методов организации производства. Предложено создавать на ОАО „ЗТР” кружки качества, которые являються методом обучения и мотивации персонала в улучшении качества продукции и проведен расчет экономического эффекта от их внедрения на предприятии. Ключевые слова: качество продукции, планирование, кружки качества, конкурентоспособность, мотивация, экономический эффект. Quality of production belongs to the major criteria of functioning of the enterprise in the conditions of relative saturation of the market and a primary not price competition. Improvement of quality of production demands improvement of quality of raw materials, the materials, completing products, introduction of new progressive technologies and methods of the organization of manufacture. It is offered to create on Open Society „ЗТР” of a mug of quality which calculation of economic benefit of their introduction at the enterprise являються by a method of training and motivations of the personnel in improvement of quality of production and is carried out. Key words: quality of production, planning, quality mugs, competitiveness, motivation, economic benefit. 2011 Article Удосконалення процесу управління якістю продукції в акціонерному товаристві / А.Г. Семенов, С.А. Король // Економічний вісник Донбасу. — 2011. — № 2. — С. 167-173. — Бібліогр.: 4 назв. — укр. 1817-3772 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/24126 334.722.8:338.246.83 uk Економічний вісник Донбасу Інститут економіки промисловості НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Менеджмент
Менеджмент
spellingShingle Менеджмент
Менеджмент
Семенов, А.Г.
Король, С.А.
Удосконалення процесу управління якістю продукції в акціонерному товаристві
Економічний вісник Донбасу
description Якість продукції належить до найважливіших критеріїв функціонування підприємства в умовах відносного насичення ринку і переважаючої нецінової конкуренції. Поліпшення якості продукції вимагає підвищення якості сировини, матеріалів, комплектуючих виробів, упровадження нових прогресивних технологій і методів організації виробництва. Запропоновано створити на ВАТ „ЗТР” гуртки якості, що становлять метод навчання і заохочення персоналу в поліпшенні якості продукції і розраховано економічний ефект від їх упровадження на підприємстві. Ключові слова: якість продукції, планування, гуртки якості, конкурентоспроможність, мотивація, економічний ефект.
format Article
author Семенов, А.Г.
Король, С.А.
author_facet Семенов, А.Г.
Король, С.А.
author_sort Семенов, А.Г.
title Удосконалення процесу управління якістю продукції в акціонерному товаристві
title_short Удосконалення процесу управління якістю продукції в акціонерному товаристві
title_full Удосконалення процесу управління якістю продукції в акціонерному товаристві
title_fullStr Удосконалення процесу управління якістю продукції в акціонерному товаристві
title_full_unstemmed Удосконалення процесу управління якістю продукції в акціонерному товаристві
title_sort удосконалення процесу управління якістю продукції в акціонерному товаристві
publisher Інститут економіки промисловості НАН України
publishDate 2011
topic_facet Менеджмент
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/24126
citation_txt Удосконалення процесу управління якістю продукції в акціонерному товаристві / А.Г. Семенов, С.А. Король // Економічний вісник Донбасу. — 2011. — № 2. — С. 167-173. — Бібліогр.: 4 назв. — укр.
series Економічний вісник Донбасу
work_keys_str_mv AT semenovag udoskonalennâprocesuupravlínnââkístûprodukcíívakcíonernomutovariství
AT korolʹsa udoskonalennâprocesuupravlínnââkístûprodukcíívakcíonernomutovariství
first_indexed 2023-10-18T17:16:21Z
last_indexed 2023-10-18T17:16:21Z
_version_ 1796141110782853120