Рівень та склад харчування робітників державної промисловості України в 20-і роки ХХ століття: історичні аспекти проблеми
У статті досліджується питання енергетичного рівня та якісного складу харчування як одного з найважливіших показників добробуту робітників державної промисловості України в 200і роки ХХ століття. На підставі аналізу статистичних джерел та монографічної літератури підкреслюється факт недостатнього ви...
Збережено в:
Дата: | 2010 |
---|---|
Автор: | |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Інститут української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України
2010
|
Назва видання: | Сiверянський лiтопис |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/24357 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Рівень та склад харчування робітників державної промисловості України в 20-і роки ХХ століття: історичні аспекти проблеми / П. Ямполець // Сiверянський лiтопис. — 2010. — № 1. — С. 34-43. — Бібліогр.: 23 назв. — укр. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraineid |
irk-123456789-24357 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
irk-123456789-243572013-02-13T03:07:45Z Рівень та склад харчування робітників державної промисловості України в 20-і роки ХХ століття: історичні аспекти проблеми Ямполець, П. Розвідки У статті досліджується питання енергетичного рівня та якісного складу харчування як одного з найважливіших показників добробуту робітників державної промисловості України в 200і роки ХХ століття. На підставі аналізу статистичних джерел та монографічної літератури підкреслюється факт недостатнього вивчення цієї проблеми. Застосувавши порівняльну характеристику, автор побудував динамічний ряд змін у рівні харчування робітників окремих виробничих галузей та населених пунктів республіки, з’ясував вплив витрат на харчування на формування структури робочого бюджету, а також оцінив рівень та склад харчування через порівняння із фізіологічними нормами та довоєнними даними 1913 р. В статье исследуется вопрос энергетического уровня и качественного состава питания как одного из важнейших показателей благосостояния рабочих государственной промышленности Украины в 200е годы ХХ столетия. На основании анализа статистических источников и монографической литературы подчеркивается факт недостаточного изучения этой проблемы. Используя сравнительную характеристику, автор построил динамический ряд изменений в уровне питания рабочих отдельных производственных отраслей и населенных пунктов республики, выяснил влияние расходов на питание на формирование структуры рабочего бюджета, а также оценил уровень и состав питания через сравнение с физиологическими нормами и довоенными данными 1913 г. The article deals with the problem of energy level and qualitative composition of nourishment as one of the most important measure of Ukraine industry workers well0being in the 200th of the ХХ century. According to the statistic source analysis and monographic literature the author underlines the lack of investigation of this subject. On the basis of comparative characteristic the author built the dynamic number of changes in workers nourishment of some branches of industry in several districts of the country. He investigated the influence of expense in nourishment and workers budget structure formation, compared the nourishment with physiological standards and facts of 1913. 2010 Article Рівень та склад харчування робітників державної промисловості України в 20-і роки ХХ століття: історичні аспекти проблеми / П. Ямполець // Сiверянський лiтопис. — 2010. — № 1. — С. 34-43. — Бібліогр.: 23 назв. — укр. XXXX-0055 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/24357 323.332: 94(477)"20" uk Сiверянський лiтопис Інститут української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України |
institution |
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
collection |
DSpace DC |
language |
Ukrainian |
topic |
Розвідки Розвідки |
spellingShingle |
Розвідки Розвідки Ямполець, П. Рівень та склад харчування робітників державної промисловості України в 20-і роки ХХ століття: історичні аспекти проблеми Сiверянський лiтопис |
description |
У статті досліджується питання енергетичного рівня та якісного складу харчування як одного з найважливіших показників добробуту робітників державної промисловості України в 200і роки ХХ століття. На підставі аналізу статистичних джерел та монографічної літератури підкреслюється факт недостатнього вивчення цієї проблеми. Застосувавши порівняльну характеристику, автор побудував динамічний ряд змін у рівні харчування робітників окремих виробничих галузей та населених пунктів республіки, з’ясував вплив витрат на харчування на формування структури робочого бюджету, а також оцінив рівень та склад харчування через порівняння із фізіологічними нормами та довоєнними даними 1913 р. |
format |
Article |
author |
Ямполець, П. |
author_facet |
Ямполець, П. |
author_sort |
Ямполець, П. |
title |
Рівень та склад харчування робітників державної промисловості України в 20-і роки ХХ століття: історичні аспекти проблеми |
title_short |
Рівень та склад харчування робітників державної промисловості України в 20-і роки ХХ століття: історичні аспекти проблеми |
title_full |
Рівень та склад харчування робітників державної промисловості України в 20-і роки ХХ століття: історичні аспекти проблеми |
title_fullStr |
Рівень та склад харчування робітників державної промисловості України в 20-і роки ХХ століття: історичні аспекти проблеми |
title_full_unstemmed |
Рівень та склад харчування робітників державної промисловості України в 20-і роки ХХ століття: історичні аспекти проблеми |
title_sort |
рівень та склад харчування робітників державної промисловості україни в 20-і роки хх століття: історичні аспекти проблеми |
publisher |
Інститут української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України |
publishDate |
2010 |
topic_facet |
Розвідки |
url |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/24357 |
citation_txt |
Рівень та склад харчування робітників державної промисловості України в 20-і роки ХХ століття: історичні аспекти проблеми / П. Ямполець // Сiверянський лiтопис. — 2010. — № 1. — С. 34-43. — Бібліогр.: 23 назв. — укр. |
series |
Сiверянський лiтопис |
work_keys_str_mv |
AT âmpolecʹp rívenʹtaskladharčuvannârobítnikívderžavnoípromislovostíukraíniv20írokihhstolíttâístoričníaspektiproblemi |
first_indexed |
2023-10-18T17:16:45Z |
last_indexed |
2023-10-18T17:16:45Z |
_version_ |
1796141127746715648 |