Біосенсори: стан та перспективи наукових досліджень - Чекман, І.С.; Горчакова, Н.О. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
Надані узагальнені відомості про сенсори взагалі та біосенсори зокрема, описані історія створення, класифікація сенсорів та біосенсорів, механізм їх дії та сфера застосування.