Комуністичний режим та українське повстанство наприкінці 1919 – на початку 1920 рр. - Ковальчук, М. (Сiверянський лiтопис, 2010)
На підставі архівних документів і спогадів сучасників проаналізовано еволюцію ставлення радянського керівництва до українського повстанства після вигнання з України білогвардійців, досліджено розгортання повстансько-партизанського руху проти більшовицького режиму в Україні наприкінці 1919 – на початку 1920 рр.