Голова Чернігівської губернської земської управи М.П. Савицький - Рахно, О. (Сiверянський лiтопис, 2009)
Стаття присвячена аналізу життєвого шляху та громадської діяльності голови Чернігівської губернської земської управи у 1906-1914 рр. М.Савицького. Визначено основні віхи життєвого шляху, охарактеризовано його роботу у губернському земстві наприкінці ХІХ - на початку ХХ ст. та на керівних посадах в адміністрації губернії в 1918 р.