Особливості новітніх тенденцій науково-технологічного розвитку в системі антикризових заходів України - Марущак, В. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
У статті розглянуто міжнародний досвід формування та реалізації державної політики забезпечення інноваційного розвитку, зокрема, досвід формування стратегії інноваційного розвитку країн ЄС, Російської Федерації. Виконано аналіз формування нормативно-правової бази у сфері спрямування недержавних інвестицій у сферу науково-технічної та інноваційної діяльності в США, ФРН, Великобританії, Японії. Досліджено перспективи переходу економіки України на інноваційну модель розвитку.