Геостратегічна парадигма для України через призму концепції євразійства - Івахів, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2008)
Досліджується геостратегічна схема багатовекторності зовнішньої політики України через призму концепції євразійства щодо відродження Великої імперської Росії. Проаналізовано основні аспекти геостратегічного спрямування України з огляду на необхідність збереження незалежності та суверенітету.